14.01.2024, 10:43

"Ілюзія життя": У мережі розповіли про ситуацію в окупованому Рубіжному

"Иллюзия жизни": В сети рассказали о ситуации в оккупированном Рубежном

Російські пропагандисти невпинно вмовляють мешканців окупованого Рубіжного, що "життя налагоджується". Їм охоче допомагають місцеві "почекуни". Однак незручна для них правда все одно вилазить назовні.

У мережі з'явилося повідомлення про те, як "розквітло" місто Рубіжне, ]]>опубліковане ]]>Telegram-каналом "По Северу". Є позначка, що взято воно із "сєпараканалів". Втім, про те, що це чергові "пропагандистські казки" стає зрозуміло відразу, повідомляє Час Пік.

Автор "нарису" розповідає про свої враження після, нібито, 2-тижневого перебування в окупованому Рубіжному. Якщо коротко, то за його словами:

"У місті повно людей. Вночі світиться велика кількість вікон, майже як у мирний час...

Таке почуття, що в центрі вдень людей більше, ніж у довоєнний час. Цивільних машин ще більше. Дорогу біля Комсомольця не могли перейти хвилини три...

Містом блукає велика кількість будівельників... Багато будівельників, що приїхали з числа тих, хто відбудовував Маріуполь...

Нарахував 3 великі будівельні крани...

Нарахував 6 п'ятиповерхівок, на яких будівельники зняли покрівлю... (чинять дах)...

У місті встановлюють супутникові антени з HD та Ultra-HD каналами... Вартість антени та тюнера - 10-14 тис. руб.

Прильотів немає, всі вже відвикли від них...", - запевняє автор, який приїхав на новорічні свята до Рубіжного вперше за півтора роки.

Залишається лише поспівчувати тим, хто повірить цим казкам й вирішить повернутися до окупованого міста. Любитель "руського миру" опустив деякі нюанси, які дуже можуть засмутити тих, хто повернеться.

Не пише він про те, що велика кількість вікон, які нібито світяться "майже як у мирний час", стоять без шибок. А весь ремонт дахів полягає в тому, щоб зняти покрівлю, що постраждала під час обстрілів.

А натовпи людей, яких нібито "більше, ніж у довоєнний час", - це російські вояки та "понаїхавші", які творять свавілля, в тому числі й на дорогах. Саме тому пішоходи не можуть спокійно перейти дорогу, а не через велику кількість машин.

Ну, а фраза "з-поміж тих, хто відбудовував Маріуполь" взагалі говорить багато про що. Як сьогодні виглядає "відроджений" Маріуполь знають усі, крім "зомбі"-росіян та мешканців "трикутника", які живуть в інформаційному вакуумі.

Варто відзначити, що автор все ж таки накопав деякі "мінуси":

"Молоді (до 30-ти) років обмаль...

Якісь ціни навіть вищі, ніж у Москві...

Асортимент ліків слабкуватий...

Велика кількість будинків в аварійному стані... Цілі поверхи буквально висять у повітрі та можуть обрушитися...

Говорять, що через опади затопило верхні поверхи після розбирання покрівлі...", - пише він.

Про реальну ситуацію в окупованому місті розповідають місцеві жителі, які тікають з Рубіжного, не витримавши всіх "принад руського миру". Більше того, як виявилося, на голову будь-якої миті може "випадково" впасти бомба з російського літака.

Любителям "руського миру" на "нових звільнених" територіях Луганщини варто міцно замислитися й про те, що після "виборів Путіна" з новою силою почнеться "могилізація", швидше за все зменшиться фінансування та закінчиться "відродження", яке так й не розпочалося...

Telegram-канал "Трикутник"

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк