17.01.2024, 22:16

Окупанти вводять посаду "наглядач за патріотизмом" в школах на ТОТ: для чого

Марина Гончар | Всі новини автора
школа

Міністерство освіти Російської Федерації оголосило про впровадження нової системи пропаганди в російських школах та на тимчасово окупованих територіях. У ряді областей РФ, а також в школах ТОТ, вводяться посади "радників директора з виховної роботи" в навчальних закладах, їх головною метою буде контроль за "патріотичним вихованням дітей"

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік

Міністерство освіти РФ анонсує впровадження "нової системи" в школах країни, а також на тимчасово окупованих територіях. Визначено введення "посад радників директора з виховної роботи" в областях, таких як Брянська, Курська, Білгородська, Воронезька, Ростовська, та в школах, що опинилися під окупацією.

Головною метою нововведення стане контроль за "патріотичним вихованням дітей", яке, за словами "влади", стане ключовим елементом формування свідомості молоді. Спеціальна увага буде приділятися тимчасово окупованим територіям України, де планується значне збільшення видатків у межах "проєкту "Освіта". На 2024 рік заплановано виділити 39,7 млрд рублів, що порівняно із 6,47 млрд у 2023 році, що свідчить про значний ріст фінансування цього напряму.

Ця ініціатива викликає обурення, оскільки вона спрямована на взяття під контроль освітнього процесу та формування свідомості нового покоління в інтересах загарбницької "влади". Очевидно, що такий підхід може призвести до формування однозначного світогляду та "патріотичних" переконань, що може використовуватися окупантами для подальших загарбницьких дій чи внутрішньополітичного використання.

Читайте також: У Рубіжному неспокійно: сьогодні ввечері пролунало три гучні вибухи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк