18.01.2024, 13:40

У Севастополі затонув сторожовий корабель типу "Тарантул" - АТЕШ

В Севастополе затонул сторожевой корабль типа "Тарантул" / Иллюстративное фото

В окупованому Севастополі партизани виявили затонулий сторожовий корабель типу "Тарантул", який був викрадений російськими окупантами у 2014 році.

У Севастополі затонув сторожовий корабель типу "Тарантул". Про це повідомляють партизани АТЕШ (військовий партизанський рух на територіях України, окупованих Росією, а також на території РФ), передає Час Пік.

"Агенти "АТЕШ" у ході розвідки суден у Севастополі виявили затонулий прикордонний сторожовий корабель проєкту 205П "Тарантул".

Знаходиться він на пристані бухти "Графська" за такими координатами: 44.615763, 33.587110", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили партизани, ймовірно, корабель було підбито під час атаки морськими дронами на ворожі військові об'єкти кілька тижнів тому.

"Рашисти втратили ще одну важливу одиницю озброєння в Чорному морі. З чим ми всіх й вітаємо.

Поступово ми виженемо окупаційну армію з українських територій та відновимо справедливість", - йдеться у повідомленні "АТЕШ".

В Севастополе затонул сторожевой корабль типа "Тарантул" - АТЕШ

Зазначається, що корабель був вкрадений російськими окупантами у 2014 році й активно використовувався ними у бойових цілях. 

Довідково: Прикордонні сторожові кораблі (ПСКР) проєкту 205П (шифр Тарантул) - тип радянських патрульних катерів. Проєкт розроблений ЦКБ "Алмаз" в середині 1960-х років на базі ракетних катерів проєкту 205.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк