24.01.2024, 09:42

"Борівське знову йде під воду": У населених пунктах поблизу Сєвєродонецька введено режим НС

Боровское уходит под воду / Архивное фото

На території окупованої Луганщини вже другий рік залишається не вирішеною проблема підтоплення населених пунктів ґрунтовими водами. Замість кардинального вирішення проблеми окупаційна влада просто запроваджує режим НС.

Режим надзвичайної ситуації введено в окупованих Борівському, Сиротиному та Бобровому поблизу Сєвєродонецька, а також у Вільховому Станично-Луганського району. Там спостерігається підтоплення домоволодінь та адміністративних будівель ґрунтовими водами. Про це повідомляє Луганська ОВА.

Як відзначили в ЛОВА, окупаційна влада т.зв. "ЛНР" заявила про "вжиття низки заходів", проте проблема залишається не вирішеною вже другий рік.

"Аналогічна бездія спостерігалася майже рік тому. Із лютого 2023 року Борівське потерпало від паводку. Наприкінці березня селян ніби почули і навіть оголосили план дій. Але дочекалися завершення квітня, доки все не минуло природнім шляхом – вода зійшла", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

Нагадаємо, у квітні 2023 року жителі селища Борівське, яке входить до складу Сєвєродонецької міськради, почали бити на сполох - на поверхню вийшли ґрунтові води й населений пункт буквально почав йти під воду.

На кадрах, які були опубліковані в мережі, видно, що вулиці селища більше нагадували "канали Венеції", якими легше було пересуватися на човнах, ніж на авто. Також було підтоплено будинки та погреби.

Схоже, що цього року ситуація не лише повторюється, а й погіршується...

Боровское уходит под водуБоровское уходит под воду Боровское уходит под воду

Користувачі мережі припускають, що однією з причин виходу на поверхню ґрунтових вод є знищення лісу на околицях Сєвєродонецька.

Тим часом експерти зазначають, що на території окупованої Луганщини зменшується кількість водойм та дрібнішають водосховища. І відбувається це через неконтрольоване зростання нелегальних шахт та копанок. І цю проблему окупаційна влада вирішувати не поспішає...

Тим часом у російських новинах розповідають, як "добре живуть" жителі "звільненого" Сєвєродонецька. У місті вже включають вуличне освітлення ночами, а також відкрили супермаркет із "небаченими делікатесами".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк