24.01.2024, 20:56

Кремль підвищує тиск на окуповані регіони перед "виборами президента РФ": що на цей раз?

Марина Гончар | Всі новини автора
пон

У своєму намірі забезпечити зовнішній образ легітимності, російський Кремль вживає нових методів тиску на тимчасово окуповані території. Росіяни вирішили, що знизять "фінансування" регіонів, якщо на "виборах президента РФ" буде низька явка.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

"Волевиявлення", яке має відбутись у березні 2024 року, має продемонструвати нібито "підтримку" окупації з боку місцевих. Проте традиційно ажіотажу навколо цього фарсу на ТОТ немає. 

Новини про прибуття політтехнологів і "волонтерів" до цих регіонів свідчать про намір фальсифікувати голосування та створити імітацію виборчого процесу. 

Влада РФ "розширила можливості" голосування для місцевих, дозволивши їм "вирішити долю" РФ навіть без наявності "червоної книжечки". Очевидно, що це слугує спробою врятувати виборчий процес від низької явки:

"Росіяни дозволили голосувати без паспорта РФ, за місцем проживання й розтягнули “вибори” на три дні аби приховати низьку явку", - йдеться у повідомленні. 

Водночас Кремль попереджає про можливість зниження "фінансування" та "кадрових рішень" для окупаційних "лідерів" у випадку, якщо активність на "виборах" буде низькою.

Читайте також: Втікала від війни з Луганщини, але загинула на Дніпропетровщині: Лисогор показав наслідки удару у Павлограді

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк