26.01.2024, 11:53

"Красиві обіцянки та страшна реальність": Окупанти знову заявили про наміри відновити Лисичанськ

Оккупанты снова заявили о намерениях восстановить Лисичанск

Поки Лисичанськ вмирає, російські пропагандисти розповідають казки "про світле майбутнє". "Визволителі" заявили про наміри перетворити Лисичанськ не лише на "місто-сад", а й на індустріальне місто.

Жителі окупованого Лисичанська слухають казки про те, як у найближчому майбутньому "перетвориться" їхнє місто "завдяки Росії". Лисичанськ було захоплено російською ордою на початку липня 2022 року й з того часу окупанти не перестають роздавати "красиві" обіцянки, повідомляє Час Пік.

В окупаційній адміністрації Лисичанська заявили, що Єдиний інститут просторового планування РФ розробляє генеральний план міста.

Спочатку городянам розповідали про те, що Лисичанськ одягнуть у "зелений каркас" - з'являться парки та сквери, набережна річки Сіверський Донець, "озеленені території" вздовж річок, автомобільних та залізничних магістралей.

У Лисичанську, нібито, буде створено впорядковані зони для прогулянок та "великі зелені простори для рекреації та активного відпочинку".

Потім окупанти розповідали, що у Лисичанську з'явиться індустріальний парк та сучасні логістичні комплекси, в яких будуть створені нові робочі місця.

Тепер "влада" розповідає про створення суспільно-ділового центру, який буде розташовано на території колишнього Содового заводу.

"Значна за площею територія, її вигідне розташування та транспортна доступність відкривають можливості для формування сучасного суспільно-ділового центру, знакового для міста", - прокоментував "грандіозні плани" спеціаліст із ЄІПП РФ.

Нібито, близькість від залізничної станції "Переїзна" та автомобільних доріг "дозволить зробити дану територію центром тяжіння" як для мешканців міста, так і для "понаїхавших" гостей.

"Руський мир" щедрий на обіцянки...

Поки що всі ці заяви окупантів - з галузі фантастики. У місті немає ані нормальних доріг, ані залізничного сполучення... Під час "звільнення" Лисичанська російська армія постаралася знищити якнайбільше комунікацій та інфраструктуру міста...

Сьогодні місто більше схоже на "зону відчуження": руїни, сміттєзвалища, розбиті дороги, вигорілі будівлі... Багато жителів давно забули, що таке блага цивілізації та спокійне життя...

Дивно, але багато хто з місцевих любителів "руського миру" вірять у "відновлення, процвітання та світле майбутнє". Хоча, варто лише поглянути, як 10 років живуть "звільнені" у 2014 році люди на Луганщині.

Та й навіщо далеко їздити, варто лише подивитися довкола та побачити, що зробила з містом російська орда. Зруйнували легко, швидко та безжально. На відновлення підуть десятиліття...

Лисичанск Лисичанск Лисичанск Лисичанск Лисичанск Лисичанск ​​​​​​​Лисичанск Лисичанск ​​​​​​​Лисичанск Лисичанск ​​​​​​​Лисичанск Лисичанск ​​​​​​​Лисичанск Лисичанск

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк