29.01.2024, 20:23

"Ні газу, ні світла, ні води": Жителі окупованого Вороново стикаються з підтопленнями, епідемією мишей та відсутністю комунікацій

вороново

У селищі Вороново, яке перебуває у складі тимчасово окупованої Сєвєродонецької громади, загострилася надзвичайна ситуація, що торкається всіх аспектів повсякденного життя місцевих жителів. Очевидці з району Садового провулка діляться страшною картиною поточної ситуації.

Про це вони повідомляють у місцевих пропагандистських чатах, передає Час Пік.

Подвір'я селища підтоплені, і з кожним днем ситуація погіршується. Озера тільки розширюються, надаючи жителям обмежені можливості пересування своїм власним районом.

У будинках стоїть вода, утворюючи непридатні умови для проживання. Відсутність газу, світла та води робить побутові завдання вкрай складними. Люди, як це зазвичай відбувається в окупації, змушені миритися з невизначеністю щодо відновлення цих комунальних послуг.

Крім того, однією з нагальних проблем стала поява величезної кількості мишей у будинках. Жителі повідомляють про справжню епідемію гризунів, які створюють не лише занепокоєння, а й становлять серйозну загрозу здоров'ю та гігієні у селищі.

Очевидці, повертаючись із села, описують жахливу картину руйнування та незадовільних умов життя у селищі. За їхніми словами зрозуміло, що місцева "влада" не надає жодної підтримки місцевим, залишаючи їх віч-на-віч із труднощами окупаційної реальності. Невідомо, коли настане полегшення та яких заходів буде вжито для нормалізації ситуації у селищі.

"Чоловік учора повернувся з села. Озера ще більше стали, двори підтопило ще більше, у будинках стоїть вода, це район Садового провулка. Мишей у будинках мільйон і їх посліду теж. Ні газу, ні світла, ні води. І невідомо коли буде", - йдеться у повідомленні.

У публікації використано інформацію з ТГ-каналу "]]>News Lis13chat]]>".

Читайте також: На Луганщині триває проблема підтоплень ґрунтовими водами: у Борівському затопило 300 будинків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк