08.02.2024, 21:18

"Парадокс в окупації": У Маріуполі росіяни будують житло, але воно не для місцевих

Марина Гончар | Всі новини автора
мариуполь

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області новий етап перетворення міста розпочинається з колабораційної "адміністрації", яка продовжує здійснювати будівництво житла під іпотеку на території руйнованих будинків, які раніше належали місцевим мешканцям. 

Про це повідомляє Маріупольська міська рада  у Telegram, передає Час Пік.

Колабораційна "адміністрація" міста продовжує будувати житло під іпотеку на місці знесених будинків маріупольців. Там квартири будуть купувати приїжджі росіяни.

Таким чином, маріупольців позбавляють можливості отримати обіцяні квартири на заміну зруйнованих.

"Зокрема, ще одне комерційне житло будують на вулиці Хмельницького, 8/1. До вторгнення тут була багатоповерхівка, де мирно жили маріупольці. Окупанти повністю знесли її. Більшість людей залишилася на вулиці", - йдеться у повідомленні.

Такі дії російської "адміністрації" викликають сумніви та обурення серед місцевого населення, яке втратило свої домівки через війну та залишається позбавленим доступу до обіцяних компенсацій та житла.

Нагадаємо, що жителі окупованого міста показали "якість" російських "новобудов". Але такому житлу маріупольці порадіти не встигли – буквально "з порога" людей чекали стелі, що потріскалися, здуті підлоги, незрозумілі плями на лінолеумі та інші "сюрпризи".

Читайте також: "Щось не в'яжеться": У мережі активно обговорюють "правила" в'їзду до окупованого Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк