10.02.2024, 21:18

Найкращі шахти Луганщини "орендувала" ростовська фірма: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йціфваку

Так звана влада "ЛНР" віддала "в оренду" російським компаніям п’ять перспективних шахт тимчасово окупованої Луганщини.

Про це заявив ватажок псевдореспубліки, передає Час Пік.

5 шахт першої групи, було віддано під управління пов’язаного з державним зрадником Віктором Медведчуком Торговим будинком "Донське вугілля".

Так званий "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР" уточнив, що в оренду інвестору переходять шахти "Самсонівська-Західна", "Довжанська Капітальна", "Комсомольська", "Шахта імені Вахрушева", "Шахта імені Фрунзе", а також Краснодонський (Сорокинський) ремонтно-механічний завод, Ровеньківський ремонтно-механічний завод, центральні збагачувальні фабрики "Самсонівська", "Свердловська", "Вахрушевська".

Пасічник пообіцяв сприяти "інвестору" та нагадав, що це вже другий "договір оренди" української власності.

Відновлювати шахти, вкладатись у модернізацію виробництва та запускати їх в експлуатацію окупанти й не збиралися. Час показав, що все, про що вони мріють та добре вміють робити - це руйнувати та грабувати.

Нагадаємо, що вугільна промисловість "звільненого" Донбасу знаходиться на межі повного знищення. "Нерентабельні" шахти окупанти закривають, а більш-менш розвинені підприємства "віджимають". До січня 2028 р. права на володіння або користування майновими комплексами підприємств вугільної галузі, що перебувають у державній власності "ЛНР", можна передавати росіянам без проведення торгів. 

Читайте також:

У мережі показали, як "живе" окупована Тошківка - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк