13.02.2024, 21:20

"Це потужна підтримка": В Авдіївку перекинули свіжі підрозділи ЗСУ, щоб утримати місто, - Сєкач

Деякі підрозділи 110-ї окремої механізованої бригади в Авдіївці Донецької області було замінено іншими підрозділами ЗСУ.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю 110-го відділення механізованої бригади Іван Сєкач, передає Час Пік.

Він зазначив, що сам підрозділ зараз не має ресурсів, щоб утримати місто.

"У нас немає достатніх можливостей, щоб утримати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні дивізії... Вперше за майже два роки функціонування 110-ї окремої механізованої бригади деякі підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення. Я не говоритиму, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи спокійніше стало, коли вона прийшла", – сказав Сєкач.

За його словами, в Авдіївці тривають бої за місто та околиці. Російські сили намагаються перерізати лінію постачання, вони переважають у змозі.

На думку Сєкача, окупанти намагаються взяти Авдіївку на президентські вибори в Росії, які мають відбутися у березні цього року. І для цього використовувались усі можливі способи.

"У них є перевага в авіації повноцінна, тобто ми не можемо ніяк вплинути на авіанальоти, на бомбардування міста та наших позицій. У них величезна кількість особового складу, з яким вони не зважають, і вони експериментують постійно різними групами, використовуючи бронетехніку. них є завдання, і вони намагаються виконати його як завгодно", - зазначає Сєкач.

Офіційної інформації про те, що відбувається в Авдіївці та на підступах, мало. У зведеннях Генштабу йдеться про щоденне відбиття десятків атак на місто і в районі прилеглих сіл Тоненьке, Невельське, Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине тощо. Головне посилання - Сили оборони продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити місто, і завдають великих втрат.

Аналітики проєкту DeepState вважають обстановку критичною та хаотичною. Противник просувається у північному секторі вулицями Незалежності та Сапронова між АКХЗ та кар'єром. Має частковий успіх у районі залізничного мосту, штурмує позиції у напрямку стели при в'їзді та автобази, намагався просунутися трасою, але відступив із втратами. Схожа ситуація на східній околиці, а на півдні ворог настільки фанатичний, що заходить в оточення та тримає кругову оборону.

Читайте також: Наступ на Авдіївку обернувся для армії Росії катастрофою, - військовий експерт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк