17.02.2024, 12:17

Морги переповнені, помічені пересувні крематорії: Армія РФ зазнала величезних втрат у "м'ясних штурмах" під Авдіївкою

Армия РФ понесла огромные потери в "мясных штурмах" под Авдеевкой

Втрати російської армії під Авдіївкою є одніми з найбільших за весь час вторгнення РФ на територію України. Російське командування намагається приховати реальні втрати. Морги переповнені, а до зруйнованого міста підтягують пересувні крематорії.

У спробах зайняти Авдіївку окупанти зазнали величезних втрат. Морги у Донецьку переповнені. Через високі втрати особового складу під Авдіївкою росіяни розміщують тіла військових у покинутих школах. Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

"Морги у Донецьку переповнені через велику кількість “м’ясних штурмів” росіян на авдіївському напрямку. У спробах зайняти місто окупанти зазнають непропорційних втрат відносно до тих метрів, на які їм дозволяють просувати українські захисники. 

Водночас в напрямку самої Авдіївки, зі сторони тимчасово окупованих територій, підпілля помітило пересувні крематорії, які розгортають росіяни", - йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначили, що через величезні втрати піхоти під час штурму Авдіївки, у "м'ясних штурмах" російське командування використовувало свій спецназ, який було розбито українськими захисниками.

"Окупанти залучали до "м’ясних штурмів" елітні підрозділи головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ.  Через залучення підготовленого особового складу спецпідрозділів гру до нетипових завдань фактично частково втратили бойові спроможності кращі підрозділ ГРУ ГШ ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

За інформацією, яка надходить від підпілля, серед військовослужбовців окупаційних військ відчутно зростає деморалізація й спостерігається зниження морально-психологічного стану та бойової здатності на тлі величезних втрат під час "м'ясних штурмів".

"Втрати саме на авдіївському напрямку за останній тиждень близько п’яти тисяч серед особового складу.  Втрати фіксуються як і на тактичному, так і оперативному рівні. Росіяни втратили сотні одиниць техніки.

Фактично втратили бойову спроможність 74-та та 114-та окремі мотострілецькі бригади ЗС РФ", - йдеться в повідомленні ЦНС.

За даними ЦНС, кремлівські пропагандисти отримали завдання максимально зачистити інформаційний простір від реальних даних щодо втрат в Україні.

Хакери "накопали" телеграму з наративами щодо коментування наступу росіян на Авдіївку. Зокрема, замовчування втрат при наступі на Авдіївку та обмеження доступу ЗМІ до правдивої інформації про реальні втрати російської армії.

Активісти спільноти "Кібер Спротив" зламали операторів російській моніторингової системи "Катюша".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк