05.03.2024, 12:32

"Поки ніхто не замислився, а далі буде пізно": Напередодні "виборів" маріупольці влаштували страйк і досягли "результату"

вапеку

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області, жителі одного з районів почали бунтувати, аби примусити загарбників ремонтувати, а не демонтувати будинок. Перемогли, але є нюанс.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у]]> Telegram]]>, передає Час Пік.

За словами Андрющенко, окупанти збирались демонтувати квартал на Лівобережжі. Але мешканці зруйнованого будинку влаштували бунт, вимагаючи ремонту.

"Піррова перемога маріупольців. Саме так. В чому справа (стисло). Росіяни збирались демонтувати квартал (так звана друга ділянка) на Лівобережжі. Руїну в повному сенсі цього слова. Мешканці, які в тій руїні частково живуть, частково бідкаються по хатах друзів, знайомих або просто самі зайняли, з огляду на суцільну іпотеку росіянам замість житла маріупольцям влаштували бунт. Аби примусити росіян не демонтувати, а ремонтувати", - йдеться у повідомленні.

Маріупольці сподівались, що напередодні так званих виборів їм вдасться достукатися до місцевої "влади".

"Час вибрано вдало - напередодні виборів царя царем. Тобто, мусять реагувати. Зреагували. Гауляйтер вчора провів зустріч "с народом" та довів обіцянку відремонтувати / відновити будинки. Перемога? Наче", - підкреслив Андрющенко.

Але не без нюансів:

"По-перше, тепер люди, що зареєстровані в цих будинках, не отримають компенсацію за схемою "житло на житло". Про що Моргун відкрито каже їм в очі, але ніхто не чує в угарі бунту. На додаток, хто вже отримав дивом квартиру - мусять повернути. Перемога? Питання",

"По-друге, строки. В скорегованих планах відновлення це - третій квартал 2025 року. Тобто ще рік бідкатись десь, зими в руїні та всього цього різноманіття окупацію. Проте, наче перемога - мешканці задоволені. Ціна перемоги? Поки ніхто не замислився, а далі буде пізно. Тому, що сами просили", - наголосив радник мера Маріуполя.

Читайте також:

"Продати квартиру можна навіть з України": про ринок нерухомості у Маріуполі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк