21.03.2024, 21:35

Переслідування цивільних, фальсифікація "виборів" і будівництво залізниці: що зараз відбувається у Маріуполі

Марина Гончар | Всі новини автора
мариуполь

Ситуація у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області залишається напруженою. Росіяни продовжують тероризувати місцеве населення, фальсифікують результати виборів та створюють нову інфраструктуру для своїх військових потреб.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, передає Час Пік.

Відомо про затримання двох жінок: вірянка євангелістської церкви, яку в Росії визнали екстремістською, та ще однієї особи, якої не встановлено:

"Ми знаємо про арешт однієї жінки, віруючої євангелістської церкви, яка оголошена в Росії екстремістською організацією. Була також інформація про арешт ще однієї невідомої жінки", - розповів він.

Вибори, проведені окупантами, не відрізнялися чесністю: до міста було завезено 300 тисяч бюлетенів, при тому, що населення Маріуполя вдвічі менше. Голосування відбувалося здебільшого на пересувних ділянках, що дозволило фальшувати результати. Одна людина, за словами Андрющенка, змогла проголосувати 15 разів:

"Відомо про людину, якій вдалося проголосувати 15 разів. Причому двічі на одній дільниці", - поділився радник міського голови.

До району Бердянська окупанти перекидають військову техніку. До порту Маріуполя зайшло перше судно, призначення якого невідоме. Передбачається, що воно вантажитиметься зерном. Військові вантажі доставляються через Бердянськ, а в порту працюють переважно росіяни:

"Нещодавно через місто проїжджав новий підрозділ з новим маркуванням - два прямокутники. До порту Маріуполя зайшло перше судно. Однак поки невідомо, що це за судно. Мабуть, він вантажитиметься зерном, бо для військових цілей маріупольський порт не використовується", - розповів. він.

Окупанти активно добудовують мости, щоб збудувати залізничну лінію з Ростова до Криму. Перші поїзди цією дорогою можуть піти вже у травні. Це створить окупантам нові логістичні можливості.

"Зараз росіяни добудовують мости, щоби побудувати залізницю з Ростова до Криму. Ймовірно, перші поїзди підуть у травні", - не виключає Петро Андрющенко.

Читайте також: "Замість пишного соснового лісу - випалена земля": Окупанти знищили Серебрянський ліс на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк