30.03.2024, 13:06

Окупанти змушують українців свідчити про "злочини" України в обмін на гроші: Лисичанськ та Сєвєродонецьк вже пише "заяви"

рубли

Російська окупаційна "влада", що тимчасово контролює "звільнені" території, використовує цинічні методи, щоб спотворити правду та перекласти відповідальність за свої злочини на Україну. Вони обіцяють виплати до 100 тисяч російських рублів жителям Луганщини за свідчення про злодіяння з боку ЗСУ.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Для отримання цих грошей необхідно подати заяву, в якій зазначити, що ви або ваші родичі, зокрема діти, постраждали від обстрілів, які приписують саме Україні.

Активно агітують писати такі заяви мешканців Сєвєродонецька, Лисичанська та інших міст сходу України, які були піддані спустошливим нападам з боку російських військ при окупації.

Ці заяви потім використовуються для створення фальшивого наративу про злочини Сил Оборони України, які, за логікою божевільних пропагандистів, обстрілювали мирних мешканців міст, які самі й контролювали.

Отже, в цій цинічній схемі, росіянська окупаційна "влада" цинічно обіцяє гроші людям, яких самі ж позбавили заробітку, за те, що вони переписують відповідальність за злочини на Україну. Таким чином, ворог намагається створити паралельну реальність і викривити істину, змушуючи мирних жителів ставати свідками на їхню користь в обмін на фінансову винагороду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій території Луганської області розпочалася весняна хвиля примусової мобілізації. Під неї підпадають навіть ті, кому у 2024 році виповнилося 18 років.

Читайте також: На "звільненій" Луганщини суттєво пошкоджені 200 культурних об’єктів, - Лисогор

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк