09.04.2024, 11:51

Вночі ворог атакував високовольтні підстанції у двох областях: наслідки

яфйціч

Вночі, 9 квітня, знову сталися атаки на енергосистему України, в результаті чого постраждали дві високовольтні підстанції в Полтавській та Львівській областях.

Про це повідомляє пресслужба ]]>Міністерства енергетики]]>, передає Час Пік.

"Вночі ворог атакував високовольтну підстанцію на Полтавщині – на території виникло загоряння, яке було ліквідовано силами ДСНС, постраждалих немає. Є пошкодження обладнання", – йдеться у повідомленні.

Також була атакована високовольтна підстанція на Львівщині. Через це відбулося займання обладнання. Постраждалих також немає. Фахівці проводять огляд та уточнюють наслідки нічних атак.

У Дніпропетровській області через бойові дії було відключено дві високовольтні повітряні лінії, що тимчасово призвело до відключення електроенергії на промисловому об’єкті. Наразі споживачів заживлено.

На щастя, завдяки теплій та сонячній погоді в Україні наразі немає дефіциту електроенергії. Навіть у день 8 квітня був профіцит електроенергії, надлишки якого були постачені до Польщі. Однак під час пікового споживання ввечері Україні довелося екстрено імпортувати електроенергію з Польщі, Румунії та Словаччини.

Загалом уночі ворог атакував Україну 20 ударними безпілотниками та чотирма зенітними керованими ракетами С-300. Усі дрони були збиті. 

Читайте також:

"Щоб усі мовчали": як у Рубіжному реагують на відмову окупантів відновлювати зв'язок та інтернет

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк