13.04.2024, 09:56

На окупованій Луганщині з українських освітян за прискореною програмою "ліплять" вчителів російської мови

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій Луганщині сьогодні запроваджують російські освітні стандарти, вилучають із шкільних бібліотек та знищують книги українською мовою та "пропагандистську" літературу, роблять акцент на трудовому та патріотичному вихованні. Сьогодні там "у фаворі" вчителі історії та російської мови.

На окупованій Луганщині активно "переробляють" вчителів української мови та літератури, намагаючись за неповні 260 годин "виліпити" з них "висококласних" педагогів російської мови та літератури, повідомляє Час Пік.

На курсах в окупованому Луганську також готують "правильних" вихователів для дитячих садків.

"Виш, який загарбники називають Луганським державним педагогічним університетом, що діє на окупованій території, проводить безкоштовне профнавчання за напрямами "російська мова та література" та "Дошкільна освіта".

Туди направляють, зокрема, педагогів, які мають диплом про освіту "Українська мова та література", а також тих, в кого не дійсні курси підвищення кваліфікації після 2014 року.

Кадри для пропаганди серед школярів там готові штампувати за 256 годин. Саме стільки тривають ці курси", - повідомляє Луганська ОВА.

Читайте також: "Іноземці" у своїй країні: Кому з мешканців Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного загрожує депортація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк