12.05.2024, 17:31

Чи планується евакуація в Харкові, і яка ситуація в регіоні: В ОВА розповіли деталі

Віктор Білий | Всі новини автора

Росіяни продовжують наступ на Харківському напрямку. Попри активні бойові дії на півночі області, немає підстав для оголошення евакуації з Харкова.

Про це під час брифінгу повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Час Пік.

Він попросив зберігати спокій та не піддаватися паніці населення Харкова та області.

"Жодних підстав для оголошення евакуації в Харкові зараз немає. Ми чітко розуміємо, які сили ворог застосовує на півночі нашої території. Звичайно, він може посилювати, проте загрози для обласного центру поки що немає", - зазначив голова ОВА.

Повідомляючи про ситуацію в області, Синєгубов зазначив, що за цю добу кількість масованих артилерійських та авіаударів збільшилася. "Вовчанськ, Липці та всі пункти північного кордону – практично цілодобово під ворожим вогнем. Ситуація складна. Сьогодні надійшла інформація про двох постраждалих у Липцях та Вовчанську – жінка 46 років та чоловік 74 років".

Кількість населених пунктів, де продовжуються активні бойові дії – збільшилась. Сили оборони України продовжують операцію.

"Тому евакуація цивільного населення - не припиняється. За нашими даними, у Вовчанську залишається до 500 осіб. Дані оновлюються", - додав глава області.

Нагадаємо, що 10 травня російська армія розпочала контрнаступ, атакувавши північні райони Харківської області. Ворог намагається дестабілізувати ситуацію в регіоні та ввести в оману Сили оборони.

У ГУР розповіли, що знали про плани росіян щодо вторгнення до Харківської області.

Представник розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив, що "дії ворога на цьому напрямку почалися за відомим графіком, про який було поінформовано. Як і належить Головному управлінню розвідки, всі необхідні інстанції та їх керівництво було поінформовано".

За його словами, у Харківській області продовжуються бої, в яких також беруть участь спецназівці ГУР.

"Наразі ворог зазнає великих втрат. Зрозуміло, що вся необхідна інформація оприлюднюється і Генштабом, зокрема", - додав розвідник.

Юсов зазначив, що окупанти кинули у Харківську область солдатів Московського та Ленінградського військових округів. Він звернувся до росіян та закликав здаватися в полон. Представник ГУР наголосив, що такі випадки вже є.

"З огляду на масштаби ситуації з російським угрупуванням, їх втрати та майбутні, зокрема, було ухвалено рішення скоріше відкрити додатковий табір для російських військовополонених в Україні", - заявив Юсов.

Читайте також: Обстановка по російському наступу у Харківський області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк