13.05.2024, 18:31

Бої за Вовчанськ: У Генштабі розповіли про ситуацію у Харківській області

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські війська вже кілька днів ведуть наступ у Харківській області. Минулими вихідними вони захопили кілька населених пунктів у прикордонних районах і вийшли до околиць міста Вовчанськ.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу, передає Час Пік.

Зазначається, що у Вовчанську внаслідок сьогоднішніх обстрілів попередньо відомо про трьох постраждалих. Крім того, у Липцях через обстріл, за попередніми даними, постраждала жінка (1953 р.н.), її госпіталізували.

Загалом минулої доби РФ провела на напрямку 22 штурми, 14 з яких тривали станом на ранок.

DeepState констатує, що агресор на ділянці Липців зайняв села Стрелече, Пильна, Красна, Борисівка, Мороховець, Олійникове та Зелене; йдуть бої за Лук'янці та Глибоке.

На ділянці Вовчанська – захоплені Огірцеве та Плетенівка, йдуть бої за Гатище та й на підступах до Вовчанська. Українське командування констатує, що агресор має тут тактичний успіх.

Тим часом пресслужба Харківської обласної прокуратури повідомляє, що окупанти під час наступу взяли в полон цивільних із Вовчанської громади та продовжують утримувати частину з них.

Місцевих мешканців помістили до приміщення 11 травня.

У прокуратурі зазначили, що деяким людям 13 травня вдалося втекти та дістатися до волонтерів. Нині вони у безпеці.

Потерпілі розповіли, що під час перебування у підвалі чули розмови російських військовослужбовців про те, що мирне населення слід розстріляти. Також людей змушували надавати окупантам медичну допомогу.

Читайте також: Чи планується евакуація в Харкові, і яка ситуація в регіоні: В ОВА розповіли деталі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк