13.05.2024, 22:31

"В окупантів -1": На Донеччині ЗСУ знищили черговий російський винищувач Су-25

Марина Гончар | Всі новини автора
су25

Збройні сили України знищили ще російський військовий літак. Цього разу був уражений штурмовик Су-25.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Telegram, передає Час Пік.

Літак був збитий у небі над Донецькою областю. При цьому в Генштабі не стали уточнювати, на якому напрямку чи біля якогось населеного пункту його було знищено. Це вже 3 збитий літак за останні 2 тижні.

Зазначається також, що ЗСУ продовжують контролювати ситуацію на всіх напрямках фронту.

"На Лиманському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилася до 7, на Сіверському напрямку – до 14, на Краматорському напрямку – до 31, на Покровському напрямку – до 31", – йдеться у повідомленні.

До слова, 4 травня президент Володимир Зеленський повідомляв, що військові зі 110-ї окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25 на Донеччині.

11 травня, українські бійці зі 110-ї окремої механізованої бригади знищили ще один російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, Росія з початку повномасштабного вторгнення втратила 349 літаків. Лише у лютому 2024 року російські повітряні сили не дорахувались 13 літаків. Українці неофіційно назвали це явище лютневим "літакопадом".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські бійці збили ворожий гелікоптер Ка-52 "Алігатор". Цю "пташку" відмінусували військовослужбовці 47-ї окремої механізованої бригади.

Читайте також: Бої за Вовчанськ: У Генштабі розповіли про ситуацію у Харківській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк