14.05.2024, 15:03

У Вовчанську зникли двоє волонтерів: яка ситуація в прикордонній зоні Харківської області

Віктор Білий | Всі новини автора

Армія РФ змінила тактику в Харківській області: тривають бої у Вовчанську, Стариці та у Лук'янцях Липецької громади. У Вовчанську зникли двоє волонтерів, які приїхали евакуювати цивільне населення.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП України в Харківській області Сергій Болвінов, передає Час Пік із посиланням на "]]>Думка]]>".

За його словами, зниклі чоловіки приїхали до міста власною машиною, щоб евакуювати місцеву родину, але на адресу так і не доїхали - зникли.

"Ми вже розслідуємо цю справу, але, на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один із них, ймовірно, поранений, другий - не вижив", - розповів Болвінов.

Він додав, що свідок у цій справі також став жертвою росіян. Це 19-річний хлопець, який приїхав забрати бабусю. Поки він допомагав їй зібрати речі, до хати увірвалися окупанти, поділи хлопця і кинули до підвалу. Коли він намагався тікати, по ньому відкрили вогонь. Погрожуючи вбити, росіяни знову запроторили його до підвалу. Звільнитися звідти він зміг лише вночі. Тепер хлопця разом із бабусею евакуювали.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що противник намагається захопити Вовчанськ. Продовжуються стрілецькі бої на північній околиці міста. За Лук'янці Липецької громади також точаться бої. "Фіксуємо деякий поступ російських військ, але ЗСУ ведуть інтенсивну боротьбу, щоб утримати населений пункт".

"Ворог змінив тактику масованих наступів, як це було на початку повномасштабного вторгнення, на просування малими групами. Пересуваються лісосмугами, посадками, кущами", - додав він.

Глава області повідомив, що 14 травня внаслідок бойових дій у Вовчанській громаді Чугуївського району загинули двоє місцевих мешканців.

"Внаслідок бойових дій 14 травня у Вовчанській громаді Чугуївського району загинули двоє місцевих мешканців", - повідомив він.

За його словами, через ворожі обстріли у місті Вовчанськ об 11:55 загинула 80-річна жінка. Відбулося займання приватного будинку.

Раніше Генштаб ЗСУ також повідомив, що почалися бої в районі населеного пункту Стариця (на захід від Вовчанська).

Читайте також: Бої за Вовчанськ: У Генштабі розповіли про ситуацію у Харківській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк