15.05.2024, 11:32

"Мер" окупованого Сєвєродонецька отримав нову підозру

Николай Морнунов / Скриншот видео

Служба безпеки України повідомила про підозру колаборантам, які організували псевдовибори у вересні 2023 року та очолили окупаційні "органи влади" у Луганській області.

Слідчі СБУ зібрали доказову базу щодо ворожих поплічників, які через псевдовибори очолили незаконні "органи влади" на Луганщині. Про це ]]>повідомляє ]]>3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Встановлено, що вони перейшли на бік ворога ще до фейкового "волевиявлення" і для "успішної кар’єри" отримали партійні квитки російської партії "Єдина Росія".

"Серед них – відомий колаборант, "обраний" головою т.зв. "муниципального образования городской округ город Северодонецк ЛНР". Раніше ексрегіонал і ексмер Брянки співпрацював з окупантами у якості керівника окупаційної адміністрації Сєвєродонецька", - йдеться у повідомленні.

Ім'я гауляйтера окупованого Сєвєродонецька, який отримав нову підозру, не називається, проте судячи з фото, йдеться про Миколу Моргунова.

Разом з ним повідомлено про підозру ще двом організаторам та учасникам псевдовиборів: екс-чинівниці фонду соцстрахування Кремінної, яка за окупантів працевлаштувалась в "адміністрацію" та ексвикладачці школи мистецтв, яка отримала від окупантів посаду "председателя совета Марковского муниципального округа ЛНР".

Усі вони відповідатимуть за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Читайте також: На ТОТ видають "зелену карту": чи потрібен такий документ мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк