19.05.2024, 10:25

"Порт продовжує вмирати": росіяни не можуть знайти працівників для захопленого порту у Бердянську

порт в бердянске

Росіяни захопили території України, проте не контролюють їх і залишаються лише окупантами. Зокрема, вони не можуть налагодити роботу порту у Бердянську.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Захопивши порти Криму, Маріуполя або Бердянська, відразу ці порти втратили вантажообіг та зупинялися і надалі функціонують як військові об'єкти та для мародерства. У Бердянську порт вивозить тільки награбоване зерно і перевозить вантажі військового призначення. При цьому окупаційна адміністрація урочисто заявляє про відновлення порту", - йдеться у повідомленні.

За даними ЦНС, порт у Бердянську ледь живий. У ньому не вистачає працівників, оскільки потрапити туди можна лише з дозволу ФСБ, бо це "режимний об'єкт". Російські спецслужби не довіряють переважній більшості місцевих, а колаборантів у регіоні замало.

"Отже, порт продовжує вмирати, а в місті триває гуманітарна криза, яку росіяни використовують у своїх цілях", - зазначають у ЦНС.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк