21.05.2024, 19:05

У Генштабі підтвердили знищення російського ракетного корабля "Циклон" 

івааппрр

У вівторок, 21 травня, у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили інформацію щодо ураження малого ракетного корабля "Циклон" російських окупантів у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"В ніч на 19 травня 2024 року Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель "Циклон" проєкту 22800. Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нашу Перемогу", - йдеться у повідомленні.

Дмитро Плетенчук, представник оборонних сил південного регіону, 20 травня повідомив, що українські військові, можливо, знищили на території Криму "Циклон" - ракетний корабель Російської Федерації. Він додав, що цей корабель був останнім, що мав на борту крилаті ракети в регіоні.

Плетенчук також зазначив, що потоплення "Циклона" надасть українським оборонним силам додатковий час для відповіді на артилерійські удари.

Довідка 

Малий ракетний корабель “Циклон” був закладений у 2016 році у Керчі. Його спустили на воду у 2020 році та увійшов до складу Чорноморського флоту Росії 12 липня 2023 року. Він виконував функцію ППО у бухті Севастополя, адже був озброєний ЗРК "Панцир-С". Та під час ракетної атаки росіяни не зробили з цього корабля жодного пострілу. 

Нагадаємо, що за попередніми даними, корабель завдовжки 70-75 метрів отримав значні пошкодження. Його вже забрали з місця, в якому він перебував.

Читайте також:

У центрі окупованого Маріуполя сталася велика пожежа: у мережі показали відео з місця події

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк