24.05.2024, 18:30

Окупанти випалюють Луганщину не лише у зоні активних бойових дій: Лисогор про ситуацію в області

Віктор Білий | Всі новини автора

На окупованій території Луганської області за Кремінським і Сєверодонецьким лісництвами спалахнули ліси й в Станично-Луганському районі.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

"Так, у Станично-Луганському районі так звані "пожежники ЛНР" ніяк не можуть загасити лісову пожежу. На території лісництва у Нижньотеплому горить площа 110 гектарів. На місці працюють аж шість підрозділів МНС, але вогонь тільки поширюється", - повідомив він.

Населені пункти Нижньотепле та Петрівка – охоплені димом. "Але окупантам байдуже на людей. Вкотре вони доводять це своєю недбалістю".

“Справді, дуже велика шкода завдається лісовим насадженням, бо їх артилерією викосили майже повністю. А те, що не викосили й те, що лежало, тепер горить. Зрозуміло, що ворог підпалюватиме. Коли є вітер у наш бік, вони намагатимуться все це використати", - зазначив голова області.

Коментуючи ситуацію на фронті, він розповів, що на Луганському відрізку вона загалом контролюється, проте ускладнюється сильним обстрілом. Зокрема, логістичні шляхи. Вчора через це вперше не змогли доставити гуманітарний вантаж до Невського.

“Жодного кроку ворог не просунувся. У деяких місцях наші хлопці вибили найкращі позиції для себе. Але справді ситуація дуже ускладнюється, бо використовується важке озброєння. Тим більше як ви знаєте, і Кремінське лісництво горіло, і Сєвєродонецьке. Це також створює деякі проблеми”, - сказав Лисогор.

Читайте також: Макіївка на Луганщині під постійним вогнем росіян, - ОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк