25.05.2024, 10:29

"Головного лікаря" зі Старобільська засуджено до максимального терміну за співпрацю з окупантами

руки в наручниках

Мешканець Старобільська Луганської області, який пішов на співпрацю з окупантами та обійняв посаду "головного лікаря", засуджений до максимального терміну за статтею про колабораційну діяльність. 

Про це ]]>повідомляє]]> прокуратура Луганської області у Facebook, передає Час Пік. 

Прокурори в суді довели, що заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП "Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги" після повномасштабного вторгнення РФ почав співпрацювати з ворогом.

Навесні 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду "головного лікаря" так званої "Державної установи "Старобільська фізіотерапевтична лікарня" ЛНР", створеної на базі української медустанови.

На цій посаді чоловік сприяє реалізації політики "ЛНР" у сфері охорони здоров'я на захопленій території міста та району. Крім того, він забезпечує розміщення військовослужбовців РФ на одному з поверхів лікарні і займається їх госпіталізацією.

Вирок винесено заочно. "Головного лікаря" засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, він позбавлений права обіймати певні посади в органах влади на 15 років.  Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі чоловіка оголошено у розшук.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк