02.06.2024, 09:14

У Рубіжному загарбники вивезли все медичне обладнання: ніяких кроків назустріч людям за два роки не зроблено

Марина Гончар | Всі новини автора
рубіжне

У 2022 році в місті Рубіжне, що на Луганщині, було вивезено сучасне медичне обладнання, призначене для місцевих лікарень, яке закупили ще до повномасштабного вторгнення. Протягом останніх двох років ніяких кроків назустріч місцевим жителям за цим напрямом окупантами не було зроблено.

За словами ]]>очільника]]> Луганської обласної адміністрації Артема Лисогора, доступ до елементарної комп'ютерної томографії в Рубіжному можливе лише за межами міста.

"Ще у 2022 році загарбники вивезли з Рубіжного все сучасне медичне обладнання, яке закуповувалося для місцевих лікарень до повномасштабного вторгнення... На елементарну комп’ютерну томографію містяни можуть записатися лише в інших населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Проблема відсутності належної медичної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях Луганщини, очевдно, негативно впливає на якість життя місцевого населення. Загроза здоров'ю та життю стає реальною через відсутність доступу до критичних медичних послуг та недостатню кількість медикаментів.

Люди змушені шукати допомогу за межами своїх населених пунктів, що часто ускладнює їхню ситуацію та затягує вирішення медичних проблем.

Нагалаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Рубіжному спостерігається гостра нестача медикаментів та низький рівень медичного обслуговування. Особливо складна ситуація з лікуванням дітей

Читайте також: Внаслідок "бавовни" у Луганську було ліквідовано російського полковника

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк