02.06.2024, 12:57

Бої за Вовчанськ на Харківщині: ЗСУ відбили кілька кварталів

Віктор Білий | Всі новини автора

У Вовчанську Харківської області українські війська провели успішну контрнаступну операцію. Там ЗСУ відбили кілька кварталів.

Про це повідомив аналітик видання BILD Юліан Рьопке, передає Час Пік.

Експерт нагадує, що в середині травня російські війська зайняли північну частину міста та кілька центральних кварталів. Останніми днями українським захисникам вдалося частково вибити їх із центру. У відповідь ЗС РФ безжально бомбардують місто, перетворюючи його на руїни.

На захід від Вовчанська російські сили взяли близько половини села Стариця. За іншими напрямками їхнє просування сповільнилося.

"Лише близько чверті території міста перебуває під однозначним російським контролем. Тиждень тому це була майже половина. Схоже, українцям вдалося там просунутися та витіснити росіян", - повідомив Рьопке.

За його словами, росіяни втрачають позиції у Вовчанську і все частіше вдаються до руйнування міста за допомогою РСЗВ, важкої артилерії та авіабомб, що скидаються з відстані.

Раніше спікер оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин повідомляв, що Сили оборони зараз контролюють місто Вовчанськ, близько 70%.

Читайте також: Про "наступ" на Харків і невдачу під Липцями та Вовчанськом: аналіз військового експерта

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк