04.06.2024, 14:35

22 дитини з Луганщини загинули, 41 – отримала поранення внаслідок російської агресії - ЛОВА

паропрлд

До Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України ЛОВА долучилися до щорічної акції "Голоси дітей". 

Про це повідомив очільник ]]>ЛОВА]]> Артем Лисогор, передає Час Пік.

"22 загиблих та 41 поранена дитина із Луганщини – це дані, які  встановила Луганська обласна прокуратура, але, на жаль, вони не є остаточними", - йдеться у повідомленні. 

За словами глави Луганщини, через активні бойові дії й тимчасову окупацію неможливо дізнатися скільки маленьких, безвинних луганчан вбили росіяни, скільки загинуло під час примусової депортації, скільки загине ще.

"Смерть наших дітей - це найнестерпніше горе. Ворог забирає у нас найдорожче – наше майбутнє", - наголосив він.

Разом з Силами Оборони області, працівниками адміністрації та громадськістю в пам’ять про кожного хлопчика та дівчинку, учасники акції розмістили 22 дзвіночки на Алеї Захисників Луганщини у Дніпрі. 

"Вони – символ тих голосів, які більше не почують їх батьки, які не пролунають дзвінким сміхом, не заспівають та не заговорять. Вони навіки стихли. Вічна пам’ять нашим янголяткам", - підкреслив Лисогор.

​​​​​​​

Як повідомлялось раніше, в Україні 4 червня відзначають День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ. Після 24 лютого 2024 року кількість маленьких українців, які стали жертвами дій агресора, суттєво зросла.

Читайте також:

У мережі стала відома обстановка у містах "трикутника" на Луганщині від російських волонтерів: подробиці - фото​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк