04.06.2024, 19:26

Українці відмовляються від "руського миру", або Як пропагандистське ТБ на окупованих територіях провалюється

цнс

Попри всі зусилля окупантів, їм не вдається нав'язати українцям на ТОТ свій "руський мир". Одним з ключових елементів цієї стратегії мало стати супутникове телебачення, яке транслює 24 пропагандистських російських канали.

Однак план провалився. Більшість людей відмовляється приймати ці комплекти супутникового ТБ. Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Існує декілька причин: небажання споживати пропаганду, відстоювання української ідентичності, підтримка українського мовлення, недовіра до окупантів.

"Російська машина брехні працює за принципом інформаційного вакууму, коли доступ до ЗМІ обмежують й натомість жертві вливають тонни брехні через контрольовані медіа. 

Тому з 2022 року на ТОТ окупанти роздають комплект супутникового телебачення “русскій мір”, який може безкоштовно надавати доступ до перегляду 24 російських пропагандистських каналів, інший сигнал обмежений. Сам пакет названий в честь нацистської ідеології кремля, яка пропагує велич російського етносу над іншими", - йдеться у повідомленні.

Спочатку комплекти "руського миру" видавали безкоштовно, не вимагаючи натомість отримання російського паспорта, на відміну від життєво необхідних послуг, адже ці ретранслятори брехні є пасткою.

Однак згодом окупанти почали використовувати цю техніку як "додаткові призи" у фейкових державних установах, сподіваючись, що люди клюнуть на цю приманку.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованих містах "трикутника" (ЛисичанськСєвєродонецькРубіжне) Луганської області "вирують" так звані ремонтні роботи, а на в'їзді до Рубіжного влаштовують ретельні перевірки.

Читайте також: Житло в іпотеку – вихід? ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного мають право на пільговий кредит

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк