06.06.2024, 14:01

Пожежі, комунальні проблеми та будівельники "Вагнер": обстановка в окупованому Рубіжному від очевидців

Віктор Білий | Всі новини автора

Обстановка в окупованому Рубіжному Луганській області залишається напруженою та проблематичною. Місцеві жителі змушені боротися з наслідками пожеж, нестачею комунальних працівників та присутністю найманців із приватної військової компанії "Вагнер".

Про це пишуть пропагандистські пабліки та жителі міста у мережі, передає Час Пік.

Пожежа у Рубіжному

У мережі з'явилася інформація про спалах сухої трави та сміття в місті. Як пишуть окупанти, пожежа сталася на вул. Залізнична. "На місце інциденту оперативно виїхали сили та засоби 62 пожежно-рятувальні частини. Прибувши на місце, вони виявили відкрите горіння будівельного сміття на площі понад 100 квадратних метрів".

Внаслідок пожежі було знищено 150 квадратних метрів сміття. Причиною займання стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Нестача комунальних працівників

У місті, як і в інших захоплених містах "трикутника" (ЛисичанськСєвєродонецьк, Рубіжне) спостерігається гостра нестача співробітників комунальних служб.

Про це свідчать численні оголошення, що розклеєні на житлових будинках міста.

Влада міста закликає мешканців взяти участь у прибиранні та благоустрої територій, включаючи прибудинкові ділянки, дитячі майданчики та сквери.

Прихід компанії "Вагнер"

Замість будівельних компаній з Татарстану до окупованого Рубіжне увійшла компанія "Вагнер". Як повідомляють місцеві жителі, ситуація у місті відносно спокійна, попри спекотну погоду та активне будівництво.

Повідомляється, що за температури +30 мешканці продовжують відвідувати пляжі, і загалом життя у місті триває. Проте багато хто побоюється можливих негативних наслідків приходу "нової компанії".

Як пишуть у мережі:

"Раніше була музична тепер "будівельна"?))))",

"Як у фільмі "Весілля в Малинівці" - значить грабуватимуть".

Читайте також: Окупанти погрожують в'язницею жителям Рубіжного, незадоволеним роботою місцевої влади

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк