07.06.2024, 14:21

У цивільних вишах на ТОТ України запровадять обов’язкові воєнні дисципліни: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
олдлждє

Тепер у вузах "молодих республік", які тимчасово окупували путінські війська, запровадять обов’язкові предмети з управління БПЛА.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

У Кремлі вирішили мілітаризувати вищу освіту.

"За словами міністра пропаганди РФ Фалькова зараз Росії необхідно щонайменше мільйона фахівців: від операторів  БПЛА до інженерів-розробників. От і уся суть московської СВО по демілітаризації України. У результаті усе, де ступає нога російських окупантів, перетворюється на суцільну військову зону", - йдеться у повідомленні.

До того, з  першого вересня 2024 року в усіх школах на тимчасово окупованих територіях України буде запроваджено новий предмет – курс з управління БПЛА.

Тим часом підлітки з тимчасово окупованих територій Луганської області цьогоріч пройдуть військовий вишкіл у Волгоградській області.

Як повідомлялось раніше, у недавньому інтерв'ю російським ЗМІ Леонід Пасічник, голова самопроголошеної "Луганської Народної Республіки" (ЛНР), зробив заяву, яка викликала занепокоєння серед мешканців окупованих територій. За його словами, зараз говорити про повномасштабне відновлення інфраструктури Луганської області, яка постраждала в ході військових дій, "дещо передчасно".

Читайте також:

У Луганську пролунала серія вибухів: нові подробиці - відео, фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк