12.06.2024, 08:01

Окупанти похизувалися новими муралами у зруйнованому Маріуполі

Мурал в оккупированном Мариуполе

Окупанти похизувалися новими муралами у зруйнованому Маріуполі. Знищивши половину міста масованими обстрілами та бомбардуваннями, залишивши десятки тисяч сімей без даху над головою, тепер росіяни почали "відновлювати та прикрашати" місто.

Окупанти похизувалися новими муралами у зруйнованому Маріуполі. Мабуть, так росіяни хочуть показати, що "життя налагоджується", повідомляє Час Пік.

Під час "визволення" у 2022 році армія РФ знищила половину Маріуполя. З 2000 багатоповерхівок російська авіація зруйнувала 934 будинки. 52 тис. сімей лишилися без житла – це 150-200 тис. осіб, половина міста.

"Майже 600 будинків вони вже знесли, приховуючи злочини. Приватний сектор – 6000 будинків знищено. Також знищено 70% лікарень, 50% шкіл і садочків", - розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко в ]]>коментарі ]]>"LIGA.net". За його словами, підрахувати кількість загиблих маріупольців наразі неможливо. У попередньому звіті, який було презентовано в Європарламенті, звучить цифра - 10 500 могил, багато з них - братські.

Багатоповерхівки, якими росіяни забудовують зруйнований Маріуполь – не для місцевих мешканців. Квартири у них розкуповують росіяни, які планують жити у курортному місті. Саме для них сьогодні "прикрашають" місто. У місцевих жителів, які втратили житло або живуть у постраждалих будинках, немає приводу радіти, у них зовсім інший клопіт...

Нагадаємо, для українців, які живуть за кордоном, з'явилися гарні новини. Про що йдеться, читайте у нашому матеріалі.

Читайте ще: Карти з натуральної деревини – стильний та оригінальний подарунок на будь-який випадок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк