13.06.2024, 19:46

На Конгресі місцевого самоврядування Трьох Морів презентовано 39 проєктів відновлення Луганщини після деокупації, - ЛОВА

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ваааарпррпоо

На міжнародній сесії Конгресу місцевого самоврядування Трьох Морів у місті Люблін (Республіка Польща) представлено проєкт "Відбудуємо Луганщину – зміцнимо Україну".

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

За словами очільника Луганщини, ініціатива 3SEAS важлива компонента Європейської безпеки та економічного розвитку. Мережа об'єднує 25 регіонів з семи країн світу.

"Налагодження міжрегіонального співробітництва, побудова стійких зв’язків та взаємодії у сферах інфраструктури, транспорту та інновацій, підтримка підприємництва, розвиток бізнесу та міжнародної торгівлі, обміни у сфері культури тощо – все це допоможе ефективно впоратися з процесами  відновлення", - йдеться у повідомленні.

Серед основних проблем регіону - відновлення доступу до об’єктів критичної інфраструктури після деокупації та послуг для ВПО і жителів прифронтових населених пунктів.  

"Усі наші зусилля спрямовані на пошук можливостей, партнерів, спільних проєктів, обмін досвідом та ресурсами для успішного відновлення Луганщини", - наголосив Лисогор.

Пакет ініціатив передбачає реалізацію 39 проєктних пропозицій по відновленню першочергових об’єктів комунального господарства, транспортної сфери, освіти, охорони здоров’я тощо після деокупації області.

Зокрема проєкти з відновлення та модернізація ліній водопостачання, які забезпечать питною водою понад мільйон мешканців області. Та відбудова п’яти зруйнованих автодорожніх мостів на основних транспортних сполученнях.

Також були презентовані інвестиційні пропозиції у сфері агропромислового комплексу та 34 проєкти  з відбудови муніципальної інфраструктури громад, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок російської агресії. 

"Ми маємо багато планів та перспективних проєктів, у реалізації яких розраховуємо на підтримку партнерів", - наголосив він.

Читайте також:

"Про прекрасне життя у Лисичанську від прихильників окупантів": подробиці

Особливості вибору товарів для домашніх улюбленців: найкраще - хвостатим

Корпоративні подарунки для співробітників: яким правила слід врахувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк