14.06.2024, 15:20

Залучають підлітків до військової підготовки та проводять змагання дронів: Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив про ситуацію на окупованих територіях області. Підлітки з окупованої Луганщини окупанти до військової підготовки.

Про це він написав у ТГ-каналі, передає Час Пік.

За його словами, підлітки віком 14-17 років з окупованої Луганщини проходять навчання у літніх військових таборах "Час героїв" у Росії. "Там вони навчаються основ національної безпеки, управління БПЛА, вогневої та тактичної підготовки, а також організації зв'язку".

Окупанти також культивують серед молоді змагання дронів, які так зване "Мінспорт ЛНР" вважає важливим елементом підготовки допризовної молоді.

Тим часом глава області зазначив, що жителі окупованого Старобільська вже не дуже вірять обіцянкам загарбників з приводу очікуваного розвитку медичної сфери міста, зокрема про відкриття у майбутньому судинного центру. Після окупації населеного пункту там катастрофічно не вистачає медичних працівників. Наприклад, прийом веде лише один травматолог, який не місцевий, а приїхав із Рубіжного.

На деокупованих територіях тривають запеклі бої. Українські захисники стримали ворога біля Стельмахівки, Невського та Греківки.

"Близько двох останніх населених пунктів було відбито шість атак противника. У Невському, попри постійні вмовляння, все ще залишаються громадянські, які неохоче їдуть. Окупанти обстріляли Куземівку і Невське з "Градів", ствольної артилерії та мінометів, а Стельмахівку – з артилерії й мінометів. Мінометними ударами загарбники вразили Макіївку, де також залишаються люди".

Читайте також: 

Біля окупованої Горлівки потрапили під обстріл пропагандисти російського каналу "НТВ": один помер від поранень

Сад мрії разом з інтернет-магазином Мегасад

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк