14.06.2024, 20:16

Окупанти формують класи поліцаїв у школах тимчасово окупованої Херсонщини: мілітаризація та пропаганда серед дітей

окупанти

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини окупанти розпочали процес формування спеціалізованих класів у середніх школах, в яких будуть готувати "поліцаїв". Ця ініціатива прийшла з Кремля та активно впроваджується місцевою окупаційною "владою". Йдеться про класи Росгвардії, де діти будуть проходити військові навчання та "патріотичне виховання".

Про це повідомили у пресслужбі Центру національного спротиву, передає Час Пік.

Ці класи спеціалізуватимуться на пропагандистському вихованні, яке насамперед передбачає виправдання нацистських злочинів Російської Федерації. Після закінчення цього спецкурсу випускники отримуватимуть первинне сержантське звання і виконуватимуть функції "поліцаїв". Такий підхід до навчання дітей є частиною ширшої стратегії окупантів щодо мілітаризації суспільства на захоплених територіях.

Перший такий клас на території Херсонщини планується відкрити з початку нового навчального року у Скадовську. Окупанти мають намір організувати такі спецкласи у кожній школі окупованої області. Вони вже активно почали формувати ці класи від початку повномасштабного вторгнення.

Зокрема, так звані кадетські класи вже працюють у тимчасово окупованому Запоріжжі, де діти також проходять аналогічну підготовку.

Ці дії викликають велике занепокоєння, адже вони порушують всі норми міжнародного права і права людини. Навчання дітей військовим дисциплінам і прищеплення їм ідеології окупантів є ще одним доказом агресивної політики Росії щодо України та її населення.

Раніше повідомлялося, що голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив про ситуацію на окупованих територіях області. Підлітки з окупованої Луганщини проходять навчання у літніх військових таборах "Час героїв" у Росії. Там вони "навчаються" основ національної безпеки, управління БПЛА, вогневої та тактичної підготовки, а також організації зв'язку".

Читайте також: "Де зв'язок, де інтернет, де дороги": даремні звернення мешканців Сєвєродонецька до "влади"

Введення у світ спортивного харчування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк