15.06.2024, 08:36

Російські окупанти мілітаризують Луганщину: новий полігон та утискання населення

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія продовжує активно мілітаризувати тимчасово окуповані території на Луганщині. Одним з останніх прикладів цього є створення нового військового полігону на Біловодщині.

За інформацією мешканців регіону, російські військові проводять навчання на польовій місцевості між селами Плугатар та Новоспасівка, нагнавши туди техніку та солдатів, передає Час Пік.

Місцеві жителі повідомляють, що життя в цьому районі стало нестерпним.

"Люди втратили спокій взагалі. Мало того, що весь час літають їхні винищувачі, тепер ще й постійно здригаєшся від пострілів з різного виду озброєння. Боїшся на вулицю вийти, дітей відпустити гуляти", - повідомляють у мережі.

Крім того, більшість російських військових були переселені з великих населених пунктів у менш заселені райони. В результаті окупаційна влада віддає приватні будинки людей, які були змушені залишити свої будинки.

Колаборанти виправдовують захоплення приватної власності "вимушеними заходами". Наприклад, "глава Новопсковського муніципалітету ЛНР" заявила, що житло, яке вважатиметься безхазяйним, надалі передаватиметься пільговим категоріям та "висококваліфікованим фахівцям".

Російських військових також розселяють у будинки, які пустували до повномасштабного вторгнення.

"А яка їм різниця, де жити? Більшість із них не знає навіть, що таке умови в будинку. Але сам факт, що треба жити по сусідству з убивцями, лякає. І це ж стало "нормою" для більшості сіл із встановленням російської окупації", - пишуть у місцевих пабліках.

Також у мережі відзначають нову хвилю перевірок та "візитів" представників окупаційних силових структур. Причини цих дій поки невідомі, але факти залякування та допитів на тему співпраці з українськими правоохоронцями та військовими відбуваються регулярно:

"Робити більше нічого, як кошмарити цивільних. Лікарів немає, вчителів не вистачає. Якщо якесь термінове лікування, то відправляють усіх на Луганськ, тому що в місцевих медичних закладах немає нічого, а всі послуги надаються переважно тільки для окупантів".

Читайте також:

Окупанти формують класи поліцаїв у школах тимчасово окупованої Херсонщини: мілітаризація та пропаганда серед дітей

Сад мрії разом з інтернет-магазином Мегасад

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк