15.06.2024, 15:09

Окупанти обстріляли селище у Волноваському районі: троє цивільних загинули, ще п’ятеро зазнали поранень

Марина Гончар | Всі новини автора
обстріл

15 червня 2024 року російська армія здійснила обстріл села Улакли Волноваського району. За попередніми даними, ворог застосував реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) "Смерч" із використанням касетних суббоєприпасів. Засоби ураження влучили в територію приватного сектору, спричинивши значні жертви серед мирного населення.

Внаслідок атаки загинули троє місцевих жителів, передає Час Пік.

На городі були вбиті 30-річний чоловік та 39-річна жінка. Ще одна мешканка, 32-річна жінка, отримала тяжкі тілесні ушкодження і померла під час транспортування до лікарні.

П'ять осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Всі вони перебували біля місцевого магазину в момент обстрілу. Постраждалими стали чоловіки віком від 27 до 63 років, яких оперативно доставили до лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Обстріл також завдав значної шкоди майну. Пошкоджено кілька приватних будинків і автомобілів, що були розташовані в зоні ураження. Руйнації свідчать про велику потужність використаних боєприпасів та невибірковий характер атаки.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Слідчі дії спрямовані на встановлення всіх обставин трагедії та притягнення винних до відповідальності.

Місцева громада глибоко шокована та обурена черговим актом агресії з боку російських військ. Волонтерські організації та місцеві жителі об'єдналися для надання допомоги постраждалим та їхнім родинам. У регіоні оголошено дні жалоби за загиблими.

Читайте також: "Чекаю пояснень": В мережі набирає обертів скандал за участі актриси "95 кварталу" та військової

Перевезення меблів, або Як організувати безпечний транспорт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк