18.06.2024, 11:45

На окупованій Луганщині росіяни відкрили ВНЗ, в якому готуватимуть для фронту операторів БПЛА

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій Луганщині росіяни відкрили ВНЗ у захопленій будівлі Луганського національного університету імені Володимира Даля. У новому навчальному році тут готуватимуть техніків та операторів безпілотних авіаційних систем.

Вищий навчальний заклад, який розміщується в окупованій будівлі Луганського національного університету імені Володимира Даля, у новому навчальному році розпочне підготовку техніків та операторів безпілотних авіаційних систем. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

Вочевидь, в армії РФ катастрофічно не вистачає людей, якщо вони планують готувати у вишах кадри, які після нетривалого навчання можна відправити на фронт.

"На кафедрі створено авіапарк безпілотників та встановлено симуляційні комплекси польотної підготовки.
Інші студенти вишу вже вивчають дисципліну "Основи застосування безпілотних літальних систем", а також відвідують факультатив "Безпілотні літальні апарати".

Водночас вчителі і викладачі, які працюють на рф, наразі проходять навчання, аби надалі читати курс студентам вишів та учням старших класів "основи російської державності" – пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, де заперечується існування України"
, - написав Лисогор в Telegram.

До речі, на Луганщині гуртки, де навчають збиранню та управлінню БПЛА, відкриті й для школярів...

Довідково: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля – державна установа вищої освіти України IV рівня акредитації. До жовтня 2014 р. університет розташовувався у Луганську, проте через окупацію міста заклад переміщено до Сєвєродонецька та розміщено на базі його структурного підрозділу – Сєвєродонецького технологічного інституту. У лютому 2022 р. в зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії до України, університет було передислоковано до Кам'янець-Подільського, а в жовтні - до Києва на базу Київського фахового коледжу електронних приладів.

Читайте також: Казки "про головне": У Лисичанську окупанти промивають мізки дітям у яслах та дитсадках

Читайте також: Жителі Лисичанська та Рубіжного вирушили до своїх дітей на випускний до Татарстану

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк