23.06.2024, 18:43

Окупанти знову провалюють вступну кампанію до своїх фейкових "університетів"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
івавапапорпл

Російські окупанти вкотре зіштовхнулися з невдачею у спробах залучити студентів до своїх так званих "університетів" на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Ці інституції є частиною мережі фейкових навчальних закладів, що мають на меті створити ілюзію освітньої системи під контролем окупаційної влади.

На тимчасово окупованих територіях діє 29 таких "університетів". Навчання в них безкоштовне, оскільки вони функціонують як імітаційні структури, а їхні дипломи не мають жодної цінності ні в Україні, ні в міжнародному освітньому просторі. Однак навіть безплатне навчання не приваблює молодь до цих закладів.

Більшість цих "університетів" мають лише кілька сотень студентів, переважна кількість яких є бюджетниками. Фактично, багатьох з них зганяють до цих закладів під виглядом "підвищення кваліфікації" або інших заходів, щоб створити видимість активного навчального процесу.

Процедура вступу до цих "вищих навчальних закладів" не передбачає написання екзаменів – відбір здійснюється на основі співбесіди, що означає, що до них приймають практично всіх охочих. Проте, навіть такі спрощені умови вступу не забезпечують наповнюваності навчальних залів, які залишаються напівпорожніми.

Таким чином, чергова вступна кампанія до фейкових "закладів" окупантів зазнала провалу. Це свідчить про те, що молодь на тимчасово окупованих територіях не довіряє цим закладам і розуміє, що їх дипломи не дадуть жодних реальних перспектив.

Спроби окупаційної влади створити ілюзію нормального життя на захоплених територіях вкотре зазнали невдачі.

"Це є показником того, що люди прагнуть справжньої освіти та розвитку, які можуть забезпечити лише легітимні навчальні заклади вільної України", - зазначили у ЦНС.

Читайте також:

Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна: "Азов" звернувся до мешканців окупованої Луганщини

Портал новин України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк