26.06.2024, 22:14

Суд у Луганську засудив російського підполковника за вбивство 18-річної дівчини

Марина Гончар | Всі новини автора
суд

В окупованому Луганську військовий суд виніс вирок російському підполковнику Іреку Магасумову, службовцю кемерівської 74-ї мотострілецької бригади російської армії. Його засудили до 11 років колонії за звинуваченням у вбивстві 18-річної дівчини.

Згідно з вироком суду, 11 серпня 2023 року Магасумов, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вистрілив у 18-річну відвідувачку бару в Луганську, передає Час Пік.

Інцидент стався під час його перебування в барі разом зі старшим лейтенантом Павлом Яськевичем. Спочатку захист підполковника стверджував, що саме Яськевич вистрілив у дівчину, а сам Магасумов залишив заклад до моменту інциденту. Пізніше адвокати змінили версію, заявивши, що дівчина випадково вистрілила собі в груди з пістолета, який Магасумов дав їй постріляти.

Крім звинувачення у вбивстві, Магасумова також судили за хуліганство. Того ж вечора, після вбивства, він влаштував конфлікт із молодшим за званням військовослужбовцем і відібрав у нього автомобіль.

Цікавим є той факт, що у серпні 2022 року Магасумов був нагороджений званням "Герой Росії" особисто президентом Володимиром Путіним. Однак, суд позбавив його цього звання у зв'язку з вчиненими злочинами.

Колишній губернатор Кемеровської області Сергій Цивільєв опублікував лист на захист засудженого, в якому зазначив, що Магасумов "приніс неоціненну користь Батьківщині", "з честю виконує свій військовий обов’язок" в Україні та "надихає" інших військовослужбовців "своїм прикладом". Проте суд не врахував ці аргументи та виніс суворий вирок.

Важливо зазначити, що, попри засудження, існує ймовірність повернення Магасумова на фронт в Україні. Є інформація про можливість вербування ув'язнених для участі у військових діях.

Читайте також: Чергова ДТП на Луганщині: що відомо про смертельну аварію у Сорокіному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк