27.06.2024, 07:51

Провокації у Лисичанську та зниження зарплат у Сєвєродонецьку: Лисогор про ситуацію на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Голова Луганської обласної військової адміністрації (ОВА) Артем Лисогор розповів про поточну ситуацію на окупованих та деокупованих територіях Луганської області. У Лисичанську окупанти влаштовують провокації, тоді як у Сєвєродонецьку "ріжуть" зарплати.

Про це він повідомив у Telegram-каналі, передає Час Пік.

У Лисичанську російські загарбники використовують ударні дрони для проведення провокацій. За словами місцевих жителів, дрони завдають ударів по житлових кварталах та автомобілях, при цьому заявляючи, що це дії ЗСУ. Нещодавно під час чергового теракту над людьми літав дрон, поряд проїжджала колона військової техніки армії Росії, яку ніхто не намагався атакувати.

"В окупованому Сєвєродонецьку комунальне підприємство, що відповідає за водопостачання, було створене філією луганського підприємства. Це призвело до зниження зарплат робітників. Чоловікам, які бажають звільнитися, загрожують повістками", - додав Лисогор.

Також він повідомив про ситуацію на прифронтових територіях:

"На деокупованих територіях Луганщини ситуація залишається тривожною. Робочі групи ОВА продовжують переконувати місцевих жителів евакуюватися з прифронтових сіл, таких як Невське, Макіївка та Новолюбівка".

За даними Лисогора, за останню добу на Куп'янському напрямку противник атакував поблизу Стельмахівки. Двома бомбами загарбники вдарили по Надії. Ситуація там залишається напруженою.

На Лиманському ворог концентрує свої зусилля поблизу Греківки, Макіївки та Невського, де сталося близько 80 відсотків усіх атак. Також агресор вдарив чотирма КАБами по Серебрянському лісу.

Штурмовими діями загарбники намагалися витіснити наших захисників із позицій у Білогорівці на Сіверській ділянці фронту.

Читайте також:

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Які сухі будівельні суміші вибрати: практичні поради із вибору

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк