29.06.2024, 19:16

"Екологічна загроза": Росія планує звозити сміття на окуповану Луганщину

Оксана Мовчан | Всі новини автора
прлолдод

Росія планує звозити сміття з території РФ на окуповану Луганщину, що викликає занепокоєння серед місцевих жителів та екологів.

Про це повідомив очільник Луганської ]]>ОВА ]]>Артем Лисогор, передає Час Пік.

Відповідно до останніх заяв, окупаційна влада має намір побудувати шість нових сміттєзвалищ на території так званої "ЛНР". Це сміття надходитиме не лише з міст та сіл "республіки", а й з сусідніх регіонів Російської Федерації.

"Мета цього заходу — уникнути забруднення екології в самій Росії, переміщаючи відходи на територію, яка перебуває під їх контролем", - наголосили у ЛОВА.

Проте наразі ці плани залишаються на папері. Наприклад, на Біловодщині вже існуючий полігон відходів переповнений. Незважаючи на це, окупанти знайшли тимчасове рішення. З Новосибірська, що за 3500 кілометрів, до одного з населених пунктів на Луганщині доставили техніку для утрамбування сміття. Це дозволить вмістити більше відходів на існуючому полігоні.

Ситуація виглядає критичною, оскільки вивозити сміття назад на територію Росії заборонено, а місць для нових сміттєзвалищ у самій "ЛНР" вже не вистачає. Відтак, мешканці Луганщини опинилися перед загрозою подальшого погіршення екологічної ситуації у своїх регіонах.

Читайте також: 

Дуже важливий документ? У Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному отримують "папірець", який може врятувати життя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк