02.07.2024, 07:43

Росіяни заявили про удар по військовому аеродрому у Миргороді: що відомо про наслідки

удар по военному аэродрому в Миргороде

1 липня російські війська завдали удару по аеродрому у Миргороді, де базується українська бойова авіація. Росіяни заявили, що знищено та пошкоджено до шести українських винищувачів. Реакції на російські заяви від Генштабу ЗСУ та Повітряних сил ЗСУ не було, але ситуацію прокоментував ексречник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Російські окупанти вдень 1 липня завдали удару ракетами "Іскандер-М" з касетною бойовою частиною по військовому аеродрому у Миргороді, де базуються українські літаки. Вогонь коригував розвідувальний безпілотник типу "Орлан", який кілька годин висів над Миргородом.

Росіяни заявили про "4 знищені та 2 пошкоджені Су-27". Як ]]>повідомляє ]]>моніторинговий Telegram-канал "Николаевский Ванек", втрати сильно перебільшено. За даними моніторингу, особовий склад аеродрому цілий, літаки мають пошкодження, але росіяни "знову хочуть показати бажане за дійсне".

Ввечері 1 липня на пропагандистському Telegram-каналі з'явилося ]]>відео ]]>з розвідувального БПЛА, заявляється, що це удар по аеродрому Миргорода. Пожежу в районі аеродрому Миргорода за останні 24 години зафіксували супутники спостереження, про це свідчить карта NASA.

Як ]]>повідомляє ]]>український волонтер Сергій Стерненко, подібних ударів по аеродрому у Миргороді з трансляцією з розвідника було вже щонайменше 2 за останні 2 тижні.

"Інформація про перебування у повітрі російського розвідника була, і завчасно. Проте належних заходів не було вжито.

Починаючи з недбалості, продовжуючи відсутністю укриттів для авіації, завершуючи браком персоналу через відправку у піхоту", - написав Стерненко у Telegram.

Ексречник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував удар по військовому аеродрому у Миргороді. За його словами, удар справді був і втрати є, але російська пропаганда перебільшує ці втрати.

"Подивіться офіційний телеграм Повітряних Сил! Вони (аеродроми) щодня під обстрілами, щодня під балістикою, очима ворожих дронів та постійних атак! Наші люди на місцях намагаються вберегти те, що є і завдати удару у відповідь! І я не буду деталізувати якими неймовірними зусиллями це робиться.

Це війна, і на жаль не без втрат техніки.

Це я стосовно ворожого удару по аеродрому Миргород. За порєбріком шалено тішаться, приписують у свої здобутки купу бортів Су-27. Нехай! Так завжди. Не все так страшно, як ви, українці, пишете на емоціях.

Удар був. Є певні втрати, але зовсім не такі, як приписує собі ворог, зрештою вони завжди так роблять з початку вторгнення.

Повітряні Сили роблять усе, щоб протидіяти ворогу, ввести його в оману, в тому числі за допомогою макетів та інших засобів...", - написав Ігнат в Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк