02.07.2024, 13:10

Через катастрофічний брак води окупанти позбавляють водопостачання цивільне населення, - ЦНС

0х090-90

На тимчасово окупованій території Донеччини ситуація з водопостачанням досягає критичної точки.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Місцеве населення вже декілька років живе з обмеженим доступом до води, яку подають за суворими графіками. Однак, першочерговим завданням для окупаційної влади є забезпечення водою своїх військових підрозділів.

Навіть військові зіткнулися з серйозними проблемами водопостачання. Солдати масово скаржаться своїм рідним на катастрофічну нестачу води, особливо у спекотний літній період. У багатьох випадках, навіть за наявності доставки води, її кількість обмежується літром на людину, причому це відбувається лише в тилу.

Через це російські військові змушені виявляти винахідливість, щоб вижити. Якщо пощастить, вони можуть знайти воду після дощу або в калюжах. Проте, це призводить до виникнення та поширення хвороб, які давно вже забуті у цивілізованому світі. Серед окупаційних військ РФ спалахнули епідемії тифу та холери, що ще більше ускладнює ситуацію.

Також відомо, що міністерство оборони РФ засекретило дані про кількість військових з інвалідністю. Ворог намагається не звільняти поранених, а повертати їх на передову після мінімального лікування. Це свідчить про важке становище російської армії та нехтування здоров’ям своїх солдатів.

Таким чином, окупаційна влада пріоритетно забезпечує водою військових, залишаючи цивільне населення без необхідних ресурсів. Ця ситуація лише підкреслює критичний стан водопостачання на окупованій території Донеччини, що ставить під загрозу життя та здоров'я місцевих жителів.

Читайте також:

На Луганщині окупанти шукають "добровольців з досвідом" для боротьби з українськими БПЛА

Відбілювання зубів: білосніжна усмішка змінює життя на краще

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: