04.07.2024, 22:11

Проблеми з медициною в окупованому Сєвєродонецьку: Мешканці скаржаться на відсутність належного обслуговування

Марина Гончар | Всі новини автора
сєвєродонецьк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області, місцеві мешканці масово висловлюють своє незадоволення станом медичних послуг. Люди розповідають про численні проблеми та негаразди у сфері охорони здоров'я. Вони обурені непрофесійною поведінкою медичного персоналу, відсутністю належного медичного обслуговування та затримками у наданні екстреної допомоги.

Про це вони пишуть у місцевих сепаратистських чатах, передає Час Пік.

Одна з найбільш обговорюваних тем стосується роботи дитячих медичних кабінетів. Місцеві мешканці скаржаться на непривітних медсестер та неналежне ставлення до пацієнтів. Ось одне з повідомлень у чатах:

"В лікарні СПЗ у кабінеті дитячих щеплень дуже непривітні медсестри. Робили щеплення дитині, 1,5-річній дівчинці - медсестра НЕ ДОЗВОЛИЛА ВЗЯТИ ІГРАШКУ!!! Треба, мабуть, татам ходити з дитиною, бо жінок з маленькою дитиною вони ні за що не вважають. Ставлення, звичайно... Прошу відреагувати!", - йдеться у повідомленні.

Інші користувачі підтверджують ці скарги, зазначаючи, що це не поодинокий випадок:

"Це не перший випадок. Заходили просто дізнатися, чи є щеплення, чи ні... Відповідь була дуже неповажною та хамською".

Окрім проблем у дитячих медичних кабінетах, мешканці Сєвєродонецька висловлюють своє незадоволення роботою "швидкої" допомоги. Багато людей розповідають про довготривалі очікування та непривітне ставлення медичних працівників. Один з користувачів описав свою ситуацію:

"Одна швидка на все місто... Знущаєтесь?.. Чекали 6 годин, у батька інсульт... Лікарі непривітні, на спілкування не йдуть... Що відбувається? Коли наведуть порядок?", - розповів користувач мережі.

Ці скарги свідчать про серйозні проблеми у системі охорони здоров'я тимчасово окупованого Сєвєродонецька. Мешканці міста відчувають себе покинутими та беззахисними перед обличчям медичних викликів, що стають ще більш актуальними в умовах війни та окупації. Відсутність належної медичної допомоги, непривітне ставлення медичного персоналу та довготривалі затримки у наданні екстреної допомоги – все це створює додаткові труднощі для населення, яке і так вже зазнає значних випробувань.

Місцеві жителі закликають до негайного втручання з боку окупаційної "влади", вимагаючи покращення якості медичних послуг та належного ставлення до пацієнтів. Також важливо забезпечити наявність достатньої кількості медичного обладнання та медикаментів, щоб гарантувати своєчасне та ефективне лікування.

На тлі цих проблем, мешканці Сєвєродонецька продовжують сподіватися на покращення ситуації та чекають на конкретні дії з боку окупаційної "адміністрації", які допоможуть забезпечити належний рівень життя в місті.

У публікації використано інформацію з ТГ-каналу "]]>Северодонецкий чат Telesever]]>".

Читайте також: Як у Сєвєродонецьку працівники одного з навчальних закладів змушені "вибивати" зарплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк