06.07.2024, 09:36

"У місті вигоріла ціла вулиця": Окупаційна "влада" визнає неспроможність боротися з масштабними пожежами на Луганщині

кремінна

В умовах надзвичайної спеки та постійних бойових дій, ситуація з пожежами на окупованих територіях стала критичною. Окупаційна "влада" офіційно визнала свою неспроможність ефективно боротися з пожежами, кількість яких значно збільшилася.

Щодоби фіксується до 60 загорянь, що в десятки разів перевищує звичайні показники. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, передає Час Пік.

Ландшафтні пожежі охопили 17 громад, що створює серйозну загрозу для місцевого населення та екосистеми. Зокрема, в Антрацитівському районі вогонь знищив понад 60 гектарів природних ландшафтів, які раніше були осередком біорізноманіття.

Кремінські ліси також постраждали від потужних пожеж. Ситуація ускладнилася ще більше, коли вчора вогонь перекинувся на житловий сектор у місті Кремінна. Внаслідок цього вигоріла ціла вулиця, залишивши багатьох жителів без даху над головою.

"У Антрацитівському районі постраждало понад 60 га унікальної екосистеми. Потужні пожежі охопили Кремінські ліси, а учора перекинулись на житловий сектор у Кремінній – у місті вигоріла ціла вулиця", - йдеться у повідомленні.

Місцеві служби не можуть впоратися з катастрофічними наслідками пожеж, що ще більше ускладнюється через відсутність належного обладнання та ресурсів. Відсутність координації та недостатня підготовка лише посилюють проблему, залишаючи людей сам на сам з вогняною стихією.

Люди продовжують залишатися у небезпеці, оскільки пожежі можуть легко спалахнути знову через сприятливі погодні умови та не припинювані бойові дії.

Раніше повідомлялося, що супутник NASA продовжує фіксувати пожежі навколо тимчасово окупованої Кремінної Луганської області. Останні дані свідчать про значні зміни у поширенні вогню порівняно з попереднім спостереженням від 4 липня 2024 року.

Читайте також: Нові фото "звільненого" Сєвєродонецька викликали бурхливі обговорення у мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк