05.07.2024, 18:19

У мережі з'явилися нові дані про пожежі навколо Кремінної

Марина Гончар | Всі новини автора
ппролол

Сьогодні супутник NASA продовжує фіксувати пожежі навколо тимчасово окупованої Кремінної Луганської області. Останні дані свідчать про значні зміни у поширенні вогню порівняно з попереднім спостереженням від 4 липня 2024 року.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

По-перше, величезна пожежа на північному сході від Кремінної значно зменшилась. Це позитивний розвиток, оскільки цей район був одним з найбільш постраждалих. Причини цього зменшення поки не уточнюються. По-друге, пожежа в східній частині Кремінної повністю зникла. 

Однак, не всі новини позитивні. Пожежа на південно-західних околицях Кремінної продовжує збільшуватись. Це викликає серйозне занепокоєння, оскільки цей напрямок є стратегічно важливим для запобігання поширенню вогню на інші житлові райони та важливі інфраструктурні об'єкти.

Крім того, пожежі в Серебрянському лісництві не припиняються. Лісництво залишається однією з найбільших зон ризику, оскільки густий лісовий покрив і сухі умови сприяють швидкому поширенню вогню. 

Варто зазначити, що супутникові дані є незамінним інструментом у боротьбі з пожежами. Вони дозволяють оперативно виявляти нові осередки загоряння та відстежувати зміни у їх поширенні. 

Таким чином, сьогоднішні дані супутника NASA показують як позитивні, так і негативні зміни у ситуації з пожежами навколо Кремінної. 

Тим часом нещодавно відбулася ще одна НП, яка лише погіршила становище. Внаслідок пожежі, що почалася від сухої трави, загорілися житлові будинки. Згідно з повідомленнями місцевих жителів, у результаті пожежі вигоріла майже вся вулиця Фурманова.

Нагадаємо, що згідно з даними системи NASA FIRMS (Fire Information for Resource Management System), у Кремінських лісах зафіксовано потужні осередки пожеж.

Читайте також:

Знову немає світла та поганий зв'язок: У мережі розповіли свіжі новини з Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк