10.07.2024, 19:44

В окупованому Луганську зривається запуск електробусів через "нестачу водіїв": подробиці

Марина Гончар | Всі новини автора
луганськ

Запуск електробусів у тимчасово окупованому "Луганську зривається через критичну нестачу водіїв. У Луганському міському транспортному управлінні" повідомили, що контракти з водіями з Росії закінчилися, і замінити їх просто нікому. Молодь не бажає працювати водіями громадського транспорту через велику фізичну та психічну навантаженість роботи та низькі заробітні плати.

Про це повідомляються проросійські ресурси, передає Час Пік.

Ситуація ускладнюється тим, що більшість місцевих водіїв були мобілізовані ще у 2022 році під час активних бойових дій, і багато з них загинули на фронті. Ті, хто залишився, або вже не можуть працювати за станом здоров'я, або виїхали з регіону в пошуках кращих умов життя та роботи.

Таким чином, у Луганську фактично немає водіїв, які могли б обслуговувати нові електробуси.

"Влада" самопроголошеної "ЛНР" планувала запустити електробуси від залізничного вокзалу до автовокзалу до кінця цього року. Цей проєкт мав "покращити транспортну інфраструктуру міста та знизити навантаження на традиційні види транспорту". Однак, без достатньої кількості водіїв, реалізація цього проєкту стає практично неможливою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території тимчасово окупованої Луганщини продовжуються "заходи з виявлення та взяття на облік житлових приміщень, що мають ознаки безгосподарного майна"

Читайте також: У мережі показали наслідки вчорашніх "прильотів" у Кремінній - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк