14.07.2024, 08:35

"Постійно переживаю, що приїду додому, а двері розкрили": історія про те, як в окупованому Лисичанську "життя налагоджується"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
впавп

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області тривають так звані "ремонтні роботи", які, за словами місцевих жителів, стають причиною численних скарг і розчарувань.

Одна з жительок міста поділилася своїми враженнями від того, що відбувається, передає Час Пік.

Вона зазначає, що місцеві підрядники користуються ситуацією, яка склалася. За її словами, деякі з них очікують, що отримуватимуть гроші за "красиві очі", тоді як до справжніх ремонтних робіт часто справа не доходить. Вона наводить приклад, коли її сусід, перебуваючи на роботі, повернувся додому і виявив, що його двері, а також двері сусіда знизу, були зрізані. Це пояснили тим, що сантехнікам терміново знадобилося перевірити, чи потрібно міняти унітаз, якого навіть не було в наявності.

"Хотіла промовчати, але не можу. Якраз до немісцевих питань немає. А ось місцеві "думають", що гроші їм за красиві очі платити будуть, і до рук увесь дріб'язок липне. У моєму будинку сусід поки був на роботі, йому і сусідові знизу двері зрізали. Терміново сантехнікам знадобилося подивитися, потрібно було подивитися, чи міняти унітаз, якого навіть у наявності немає. Хоча вранці сказали, що по нашому будинку працювати не будуть. Мені дивом не встигли. А про дах я взагалі мовчу", - йдеться у повідомленні.

Ще однією великою проблемою є відчуття небезпеки та невпевненості у власному житлі. Жителька зазначає, що постійно хвилюється, що під час її відсутності двері можуть бути розкриті.

"Бардак повний і нікому нічого не доведеш", - каже вона.

Попри наявність ключів, номера телефону на дверях і часті візити до квартири, деякі підрядники просто зрізають двері, і добре, якщо хоча б повісять новий замок або занесуть старі двері до квартири.

"Навіть і ключі є, і на квартиру часто ходять, і номер телефону на дверях написаний, і пофігу деяким підрядникам. Мовчки спиляють, добре якщо замок повісять на інші двері і старі у квартиру занесуть. І шукай потім, хто приходив і де ключі від замка брати", - стверджує місцева мешканка.

Жити в окупованому Лисичанську нелегко. Місцеві жителі постійно стикаються з безладом і свавіллям, які супроводжують ремонтні роботи. Попри офіційні заяви про покращення та активні ремонтні заходи, реальність залишається гіркою. Мешканці констатують факти, що життя в місті стає дедалі складнішим, а розчарування та обурення лише зростають.

"Я там живу, але на жаль працюю. Постійно переживаю, що приїду додому, а двері розкрили. Бардак повний і нікому нічого не доведеш. Вам добре міркувати здалеку. Жити в місті нелегко, дуже нелегко. А ви тут віщаєте, як там прекрасно і ремонт іде повним ходом і всі вас задовбали. Я не скаржуся, констатую факти", - наголошує автор.

Читайте також:

Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Безкоштовне житло: як ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного стати на облік для отримання житлової площі

У "звільненому" Лисичанську знову палало приватне подвір'я - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк