14.07.2024, 09:17

"Інструменти пропаганди": як окупанти маніпулюють свідомістю школярів на Луганщині

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрпорпл

Окупанти на тимчасово "звільненій" території Луганської області продовжують маніпулювати свідомістю школярів, впроваджуючи нові методи контролю та пропаганди.

Про це повідомляє очільник Луганської ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Зокрема, так зване "міністерство освіти ЛНР" отримало завдання створити загони "движения первых" у кожному класі без винятку.

Відтепер списки школярів, які доєднаються до цього руху, будуть подаватися у звітах на місцевому та регіональному рівнях. Таким чином, окупанти намагаються впливати на молоде покоління, формуючи у них так званий "луганський характер" та привчаючи їх до більшої працьовитості. Основна мета - об'єднати дітей спільною суспільно важливою для влади діяльністю, подібно до колишніх радянських організацій на кшталт жовтенят чи піонерів.

Особливої уваги заслуговує те, що школярів планують залучати до праці у радіоелектронній сфері. За словами окупантів, це повинно сприяти розвитку у молоді корисних навичок і забезпечувати їх зайнятість.

Однак, очевидно, що за цією ініціативою криється прагнення контролювати свідомість молодого покоління, нав'язуючи їм певні ідеологічні установки та формуючи з них слухняних виконавців.

Таким чином, окупанти продовжують використовувати освіту як інструмент пропаганди, перетворюючи школи на майданчики для формування лояльності до окупаційного режиму.

Це ще раз підтверджує той факт, що вони готові використовувати будь-які методи для утримання контролю над тимчасово окупованими територіями, навіть ціною маніпуляції свідомістю дітей.

Читайте також:

"Постійно переживаю, що приїду додому, а двері розкрили": історія про те, як в окупованому Лисичанську "життя налагоджується"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк